tiistai 11. joulukuuta 2012

Onnea uuteen (nukke)kotiin

Nyt on muutosta selvitty, viimeinenkin laatikko lienee jo purettu. Sen kunniaksi purin myös nukkekotilaatikkoni ja kokosin joulutunnelman myös nukkekotiin ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin. Nukkis on ollut tilanpuutteen vuoksi pakattuna nurkkakomeroon jo melkoisen tovin ja olin jo ennättänyt unohtaa mitä kaikkea kivaa minulla onkaan jo valmiina.

Olen harrastellut nukkeleikkejä jo useamman vuoden ajan, mutta valitettavasti vuodatus.netin palvelinongelmien takia nukkekotiblogini on suurilta osin kadoksissa. Ajattelin esitellä siis muutamia makeimpia palasia nukkekodistani ja samalla harjoittelin uuden kameran käyttöä.

 Oikeastaan sain idean tähän joulunukkekotipostaukseen sain eräästä toisesta seuraamastani blogista.

Olohuoneen lattiaa lämmittää aito myyräntalja. Jouluvalot on viritetty sekä ikkunoihin että joulukuuseen. Verhot vielä puuttuvat!

 Lamppuna lasinen joulukuusenkoriste. Kristallikruunu parhaimmillaan.

Taustalla vanhempieni hääkuva

Joulukukkia sekä -herkkuja
Oikea itse valettu steariinikynttilä. Hieman vino kynttilänjalka vanhoista puuhelmistä.
Nukkekodin mummo makuukammariaan laittelemassa
Sängynpäädyssä roikkuvat joululahjana saadut käsiraudat, kiitos Essi. Sängyn vieressä äidin virkkaamat Barbien tossut
 
Matto on huijausta: hapsutetulle kankaanpalalle liimattuja langanpätkiä!
Saunan rakensin ensimmäisenä grillitikuista, mäntyrimoista sekä paperimassasta. Lauteiden jalatkin ovat "lahot".

Saunan jälkeen keittiössä odottaa herkkupiiras jonka hankin huuto.netistä nimimerkiltä Toroska.
Tässä vain muutama esimerkki, kun en malttanut sisustaa nukkista loppuun ennen valokuvien ottamista. Pitää ruveta petraamaan tätä harrastamista, sillä nyt alkaa artesaanius painaa jo päälle. Ennen niin hyvännäköiset lattiat näyttävät auttamatta amatöörimäisiltä - niissähän on jopa parin millin heitto (ja tässä mittakaavassa se näkyy!). Huonekalut ovat kömpleöitä, eiväthän ne näytä edes aidoilta valokuvissa. Lisäksi itse aikanaan rakkaudella tehdyt astiastot sopisivat paremmin lasten leikkeihin kuin tällaiseen vakavaan nukkekotiin...

Kai se on sitä edistystä, kun haluaa aina vain parempaa jälkeä *huokaus*. Mutta kyllä ne itse tehdyt pikkuasiat ovat silti rakkaita kaikesta lapsekkuudestaan ja karkeudestaan huolimatta. Niiden hienompien astiastojen aika on sitten joskus, sillä tämä harrastus ei lopu koskaan ja aina voi parantaa!

--------

Kouluasioiden saralla on hiljaisempaa, sillä väki alkaa valmistautua sekä joulun viettoon että koulun avoimien ovien päivään/myyjäisiin lauantaina 15.12. klo 9-15. Tervetuloa vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti