perjantai 28. joulukuuta 2012

Joulusta ja sen sellaisesta

Joulunpyhät menivät rattoisasti syödessä ja nukkuessa. Vuorotellen kinkkua ja kakkua, välillä nokoset. Nyt on akut ladattu tulevalle vuodelle ja viimeisiä näyttötutkintoja varten.

Tahdonpa tässä esitellä muutaman hassunhauskan itse tekemäni joululahjan. Näin käsityöläisenä yritän aina keskittyä laadukkaaseen itse tehtyyn ostetun sijaan.

"Oh, madame, teidän kauneutenne lumoaa... Mikä tuo on?"
Lautanen meni ystävättärelle uuteen kotiin. Ihastuttavan korni kirpputorilöytö kaipasi pientä parantelua. T-rex on maalattu kotiuunissa kiinnitettävällä posliinivärillä ja pitäisi kestää hellää käsinpesua. Toivottavasti tälle oli käyttöä.

"Kuuleeko Spock!"
Veljeni, scifiharrastaja, sai tämmöisen hauskan Star Trek communicator -rintaneulan.


Sahasin tämän kahdessa osassa kuparilevystä ja juotin palat yhteen. Neulan väänsin pronssilangasta ja kiinnitin myöskin juottamalla (minä pidän juottamisesta). Lopuksi hopeoin koko paketin ja asettelin siistiin pikkupakettiin. Hyvää joulua, velikulta.


"Lukko myydään erikseen"
Ystäväni sai  tällaisen näppärän vaijerilukon polkupyörää/kellarivarastoa/koiraa/kissaa/kaveria varten. Löysin sopivan palan rosteria ja naputtelin pari päivää ahjon ääressä testiversioita ennen kuin olin tyytyväinen. Ensimmäisen version vein omaan kellarivarastooni lukoksi ja totesin toimivaksi. Näitä voisi tehdä useammankin.

Hyvät joulut vaan kaikille osapuolille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti