maanantai 23. huhtikuuta 2012

Puhdetöissä perjantain kunniaksi

Perehdytäänpäs taas hetki huovutukseen.Viime syksyllä vetämässäni huovutuspajassa sain pyöriteltyä useita pieniä huopapallosia. Nyt niille tuli käyttöä:

Tuntuuko sinusta siltä kuin joku tuijottaisi?
Tein esihuovutetuista palloista silmiä neulahuovuttamalla niihin iirikset ja pupillit. Ihanan ällöttävää! Ajattelin nimittäin kokeilla hiljattain oppimaani estotekniikkaa, missä muovipussinpalalla estetään huopuminen halutuista kohdista. Harsin jokaiseen silmämunaan pienen eston...

Elloisaa, sai tikata silmiä!
Huovutin kaksi esihuopalevyä, yhden harmaan ja yhden sini-mustan. Harsin silmäaihiot kiinni harmaaseen esihuopaan ja niputin esihuopalevyt yhdeksi pinoksi.

Silmät roikkuvat siinä ylemmässä villalevyssä
Sitten koko roska kääritään tiukaksi rullaksi sen tavanomaisen bambuverhon ympärille. Päällimmäisenä tuossa nipussa on harsokangas mikä estää villan tarttumisen itseensä vääristä väleistä. Ja sitten kone rullaa!


Lopultakin hetki mitä olin odottanut koko päivän! Viimeistely! Opetushenkilöstökin oli jo välillä käynyt kurkkimassa että "joko silmät ovat auenneet"...

Snip snap!

Näyttää vähän väsyneeltä
Aukileikatuista silmistä irroiteltiin harsintalangat ja muovit. Kosteat silmäluomet sai helposti venytettyä haluttuihin muotoihin. Lopuksi parin päivän mittainen kuivatus, höyrysilitys ja a vot! Meillä on maailman häiritsevin seinätaulu. Tai erittäin epämukava keinutuolinmatto.

Karmiiko?
Kaiken lisäksi tästä piti tulla vain ihan pieni, semmoinen vajaa metrin kokoinen taulu... Jotenkin se huovutuskone vaan saa innostumaan :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti