lauantai 16. maaliskuuta 2013

Maksamaton mainos muinaistekniikasta kiinnostuneille

Kiinnostaako muinaistekniikan opiskelu?

Mynämäen käsi- ja taideteollisuusopiston muinaistekniikan osasto järjestää 17. toukokuuta klo 09:00 - 15:00 uusien opiskelijoiden valintakoetilaisuuden elokuussa 2013 alkavaan muinaistekniikan koulutukseen! Kyse on aikuisten eli 18-vuotta täyttäneiden kaksi vuotta kestävästä käsi- ja taideteollisuusalan perustutkintoon valmistavasta koulutuksesta muinaistekniikan alalla. Täysi-ikäisyyden lisäksi muita ennakkoehtoja hakeutumiselle ei ole.

Varmista osallistumisesi valintatilaisuuteen ilmoittautumalla sähköpostilla osoitteeseen miika .vanhapiha (at) raseko.fi. Liitä viestiin nimesi, ikäsi, osoitteesi ja puhelinnumerosi. Ilmoittautumisia otetaan vastaan kaiken aikaa, vieläpä muutamaa päivää ennen valintakokeita.

Valintakoetilaisuus pidetään Mynämäellä muinaistekniikan osastolla, osoitteessa Vehmaantie 111, 23100 Mynämäki. Erillinen kutsu valintakoetilaisuuteen lisäohjeiden kera lähetetään kaikille ilmoittautuneille huhtikuun aikana.

Loppukevennykseksi kuvia joista näkee minkä takia koulutukseen kannattaa hakea:

Amatsonit harjoittelevat jousiammuntaa


Kipene huovuttamassa

Hirvennahka kuivumassa


Isot koneet



Jurttaa suunnitellaan

Kallon puhdistus mädättämällä

Keramiikan kehäpolttoa

Morsingon pilkkomista

Morsinkoväri käsissä
Langan värjäystä

Lampaankerintää

Kehruuta

Kissanpennun ruokintaa luokkaretkellä

Jousiammuntaharjoitukset

Kasviretkellä
 
Raatteenjuurta kuivamassa

Nokoset itse parkitun taljan alla

Ulpukan juuria keräämässä
Saamelaiset kankaanluontipuut



Suolöytöjä retkellä ("Kaiva siitä mihin mä osoitan")

Jokapäiväinen leipämme

Muinaismateriaalia: putkiluita, jänteitä ja koipinahkoja

Saippuankeitto aluillaan


Talkoohommia

Taontaa ja avovalua ahjolla

Shakinpelaajan unelmalauta

Pronssin sulatusta alipainevalua varten
Sarvenkeittoa ulkona hajuhaittojen välttämiseksi.


7 kommenttia:

  1. Oih! ♥
    Tää olis niiiin ihanaaa!
    Toinen koulu on vielä vähän alla, mutta tää sopis hienosti jatkoksi. Nyt siis pitäisi valmistua luontoyrittäjäksi - perinnetaitoja, luonnonmateriaaleja, yrttejä jnejne.. Vielä muutakin historia- ja käsityöhihhulointia löytyy vähän taustalta. On kyllä vähän huono muuttohässäkkä ja muutenkin elämäntilanne. :(

    Tuleehan tätä vielä lisää? Jos ehkä vielä joskus. :D

    ~ Frillycakes ♥ ~



    ~ Frillycakes ♥ ~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tätä koulutusta tulee tietojeni mukaan jatkossakin, onhan tämä aika ainutlaatuinen oppiaine Suomessa. Koulutukseen otetaan joka vuosi noin 10-12 opiskelijaa, joten tsäänssejä on vaikka ensi vuonnakin.

      Poista
    2. Pitänee laittaa korvan taakse. :)
      Paljon olisi sellaista, mitä on halunnut oppia jo pitkään!

      Poista
  2. Ihan uteliaisuudesta ja ystävän puolesta kysellen, mikä on työllistymisen tilanne tuolla alalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väittävät että noin 90% valmistuneista työllistyy, joko omassa yrityksessään tai asiantuntijatehtävissä. Monet valmistuneet jatkavat myös yliopistoihin tai ulkomaille opintoja täydentämään. Itsellänikin on oma yritys kiikarissa.

      Poista
  3. Kuinka paljon tuolla on lähiopetusta, mietin kun on aikuiskoulutus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytännössä niin paljon kuin itse haluaa. Tutkinto tehdään näytöillä joita on yhteensä neljä (yksi per lukukausi), ja jokaisessa oma teemansa jonka voi joustavasti valita oman suuntautuneisuutensa mukaan (esim. ohjaustoiminnan perusteet, kulttuurin soveltaminen käsitöihin, taidekäsityö, sarjatuontannon perusteet jne.). Periaatteessa siis paikalla ei tarvitse olla kuin näytöissä, käytännössä opiskelutoverini olivat koululla aina tilaisuuden tullen jopa viikonloppuisin.

      Opetusta järjestetään arkisin yleensä klo 8-16 välisenä aikana, erikoistapauksissa tehdään viikonloppukursseja tai opintomatkojakin. Lähiopetus käsittää mm. jousipyssyn rakennusta, puutyökoneiden käytön perusteita, nahanparkitsemista yms. Opetuspäivinä kannattaa olla paikalla mikäli haluaa saada kaiken irti koulutuksesta, mutta jos osaa jo parkita nahkoja niin silloin voi keskittyä toisiin opintoalueisiin ja esittää näytössä osaamisensa nahanparkituksen suhteen vaikkapa kirjallisena työnä (joskin yleensä käsityökoulussa halutaan nähdä niitä käsitöitä).

      Poista