sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kierrätyspöytä

Muinoin tekemästämme keittiöremontista jäi yli mahonginpalanen. Soikiomuoto selittyy sillä, että pala on sahattu tiskialtaan kohdalta. En raaskinut heittää massiviipuista palasta pois, vaan se on seurannut meitä jo pari muuttoa odotellen vuoroaan.

Mielessä on koko ajan ollut jonkinlainen pöytälevy, vain jalat puuttuivat. Jalat löytyivät kun ystävättäreni tyhjensi omia varastojaan ylimäärätuotteista. Vanha kunnon Husqwarnan poljettava ompelukone haki sijoituspaikkaa, ja minusta se oli juuri passelin mallinen pöydänjaloiksi.

Hioin pöytälevyn reunat tasaisiksi nauhahiomakoneella ja öljysin sen pinnat ennen levyn kiinnittämistä jalkoihin (neljä ruuvia). Helppo projekti, ja näyttävä lopputulos. Eniten aikaa otti öljyn kuivuminen.

Pöytä. Kasvi on keväällä istutettu avokado.

Myönnän kyllä, että massiiviset valurautajalat kaipaisivat vähän leveämpää pöytälevyä että pöytä olisi visuaalisesti tasapainoinen, mutta komia ja tukeva se on silti. Tarvittiin kaksi ihmistä kantamaan pöytä yläkertaan.

Niille, jotka tuskastelevat hyvän ja toimivan ompelukoneen tuhoamista mainittakoon että ompelukone itsessään irroitettiin ilman vaurioita ja on varmassa jemmassa mikäli sille tulee joskus tarvetta. Nyt oli enemmän tarvetta pöydälle kuin ompeluvälineelle, niin saa avokadokin tarpeeksi valoa.

6 kommenttia:

 1. Kyllä kelpais tännekin. Mun visuaalista silmää ei haittaa kapea pöytälevy laisinkaan, voin tulla noutamaan pöydän heti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ähäkutti, enpäs myy ;D

   Helppo projekti, ja tuollaisia ompelukonejalkoja tuppaa löytymään milloin mistäkin, hinnat vaihdellen vitosesta sataanviiteenkymppiin. Tämän koneen taisi joku muistaakseni löytää jätelavalta.

   Poista
 2. Kivan mallinen ja pyöreitä muotoja molemmissa, joten kokonaisuus on mielestäni tasapainoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitoksia. Taitaa se vika olla tällä kertaa vain tekijän silmässä.

   Poista
 3. Minäkin tykkään että pöytä on onnistunut täydellisesti. Tuo paksu levy on just nappi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Kai se on uskottava että projekti on onnistunut kun kehuja tulee :)

   Poista