perjantai 1. kesäkuuta 2012

Pystykangaspuilla tehtyjä

Nii, ja tein mä sitten pikaseen vielä tommosen huivinkin. Pystykangaspuut seisoivat tekstiilikurssin jälkeen vapaina ja siinä oli vaikka kuinka paljon lointa jäljellä. Kudoin siitä sitten sellaisen 120 cm pitkän päähuivin itselleni. Mittaa tälle tuli ihan huomaamatta, kun katselin samalla kutoessani pukudraamoja tietokoneelta. Myönnettäköön, että muutama virhekin sinne taisi tulla, mutta ei se haittaa, kun tällaista ihan tavallista arkivaatetta vain kudoin...

Villaa kesäksi ettei palele kun juhannuksena tulee räntää!

"No on tää parempi kuin sun passikuva..."
Kyseessä on nelivartinen toimikas, mikäli tämä mitään kenellekään sanoo. Lanka on samaa kuin mitä Kaarinan muinaispuvun päällyshameissa on käytetty. Päättelin loimilangat kiertämällä ne hapsuiksi ja koristelin huivin itse keksimilläni pronssispiraalikuvioilla. Spiraaleihinkin saattoi tulla muutamia tekovirheitä, kun katselin niitä vääntäessäni lisää pukudraamoja. Vaan nyt on päästy käsityöläisyyden ytimeen missä aivot huilaa mutta kädet käy silti!

2 kommenttia:

 1. Mistä sait tuota lankaa ? Onha kiva huivi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack, tack!

   Kyseinen toimikas kuului siihen pikaiseen kahden viikon mittaiseen pystykangaspuukurssiin, ja lanka löytyi koulun varastoista kun opettaja päätti että nyt tehdään toimikasta. Koulun kautta aikanaan tilattiin kaikki langat Turun työväenopiston muinaispukukurssille mikäli muistan oikein. Ilmeisesti lankoja jäi vähän ylikin!

   Poista