perjantai 8. kesäkuuta 2012

Kesälomalla

Otin hieman pakkolomaa käsitöistä ja lähdin tarkistamaan kesämökkikelejä. Sää on vähän tuulinen mutta auringonpaisteen sattuessa viehättävän kesäinen ja jopa lämpimähkö. Mökillä luonto tulee vastaan ihan eri tavalla kuin kaupungissa. Tähän mennessä bongattu: Käki, tikka, telkkä, lokki ja sen pesä, itikkaparvi sekä kaikenlaiset komeat hämähäkit ja lentiäiset.

Karvakorva! (Koivuhangokas, Furcula bicuspis)

Vastakuoriutunut
Vesi on hieman korkealla, laiturille pitää kahlata

Tuore väripata
Myönnetään, en aivan täysin lomaile. Tilasin Tetri Designilta kaikenlaisia värjäystarvikkeita ja pitäähän niitä päästä kokeilemaan kun kerran on puhdasta järvivettä ja hyviä värjäysmaastoja lähellä. En kehtaa vielä sanoa mitä padassa porisee, kun lopullinen väri on vielä saavuttamatta. Sen sijaan laiteltiin äiteen kanssa mökkiä vähän kesäisempään kuntoon kukkaistutuksilla.

Orvokkiruukkua möyhitään

Miekoista auroiksi vai miten se meni?
Äiti oli keksinyt käyttää vanhaa miekkaani kuokkana (larppiaikainen rekvisiitta, mutta terävä). Toimii!

2 kommenttia:

  1. Toi eka ötökkä on aika makee. Voiskohan se olla leopardiyökkä, en tiedä onko niitä Suomessa (enkä viitti googlata), mutta näin kuvan pinterestissä joku aika sitten ja ihastuin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin se oli aika hieno, siksi kuvasinkin. Internet kertoo sen olevan koivuhangokas (Furcula bicuspis). Se syö koivua ja leppää.

      Poista