maanantai 26. lokakuuta 2015

Jääprinsessan riipus

Tänä keväänä ihastuin ikihyviksi Siperialaisen Pazyryk-kulttuurin kuva-aiheisiin. Törmäsin nettiä selaillessani Siperian jääprinsessaan:  Altai-vuoriston ikiroudasta löytyneeseen, lähes täysin säilyneeseen naisen ruumiiseen. Hän kuoli noin 25-vuotiaana jo 2500 vuotta sitten, ja hänen käsivartensa olivat täynnä tatuointeja myyttisistä eläimistä.

http://siberiantimes.com/culture/others/features/siberian-princess-reveals-her-2500-year-old-tattoos/
http://www.messagetoeagle.com/siberianprincessface.php#.Vi54bCs3k8w
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2198222/Fashion-beauty-secrets-Siberian-princess-died-2-500-years-ago-revealed.html

Taiteilijan näkemys prinsessasta

Jääprinsessan tatuointeja
 Kuva-aiheet olivat pääosin eläimiä, todellisia sekä myyttisiä. Niitä on löytynyt useammistakin haudoista sekä tatuointeina että tekstiilitaiteena. Sarvekkaat leijonat ja muut fantastiset pedot kulkivat rinnakkain peurojen ja oinaiden rinnalla.

Kuvio Eremitaasin kokoelmista
Yhdistelin muutamia mielenkiintoisia kuva-aiheita ja suunnittelin omanlaiseni riipuksen, pedon kynsillä varustetun loikkaavan peuran. Sahasin kuvion 1 mm kuparilevystä, ja näin jälkikäteen ajatellen suurempi kuvio olisi ollut helpompi käsitellä liki puolen vuoden sahaustauon jälkeen. Mutta sitkeys palkitaan!
Toinen luonnos


 Pazyryk-riipus, mittaa 3 x 4,5 senttiä. Harkitsen josko sittenkin sahaisin vielä toisen ja tekisin niistä korvakorut.

7 kommenttia:

 1. Upea koru ja mielenkiintoinen tausta kuviolla. Tässä nyt istun googlailemassa kiehtovia kiemuraisia otuksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan koukuttavaa. Kannattaa tutustua myös skyyttien taiteisiin.

   Poista
 2. Mielettömän upean näköinen! Mutta jos tuosta tekee korvakorun, niin sitten sun pitää tehdä niille vielä pariksi uusi riipus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän siinä vielä käy. Mutta ei se väärin ole :D

   Poista
 3. Kaunis riipus/korvakoru. Ehdottoman mielenkiintoista juttua noissa linkeissä. Voi kun joskus pääsis Altaille, siellä olis varmasti tosi maagista <3

  VastaaPoista