keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Pihasuunnitelmia ensi kesäksi

Vihreää peukaloa on kutittanut jo jokusen viikon ajan. Yläkerran valoisan ikkunan alla on varsinainen taimikasvattamo.Mikäli joku näistä kasviraukoista sattuisi selviämään hoidosta huolimatta, niin toivon tälle kesälle kaunista kukkaloistoa toukokuulta syyskuun lopulle saakka. Yritystä ainakin on, kyhäsin jopa alustavan istutussuunnitelmankin!


Sisääntulon kohdille olen istutellut vähän sitä sun tätä. Haaveena olisi että seinän viereen nousisi mm. komea kärhököynnös tuomaan väriä kadun suuntaan. Tienpieleen sitten kaikkea helppohoitoista ja itsekylväytyvää. Ja luumupuu.


Pihan puolelle pitäisi lapioida parikin kukkapenkkiä että saisi vähän eloa tuohon laakeeseen aakeeseen.  Pioninjuurakot kaivoin maahan jo viime syksynä joten pääsevät heti kasvun alkuun kun kerkiävät. Pihakeinu olisi myös kiva.Takapihan puolella ei kasva tätä nykyä muuta kuin sammalta. Siihen pyritään saamaan vähän muutosta mm. kasvimaan ja parin kukkaistutuksen muodossa. Ruusupapu on kuulemma hyvä koristekasvi, joten sitä tulee tänä vuonna reippaasti. Unikkoa ja kaikenlaisia kellokasveja pihassa tuntuu kasvavan ihan itsekseenkin joten otetaan ne hyötykäyttöön istutusryhmissä. Suotta tapella vastaan jos luonto niitä kerran tarjoilee!
"Kyl kevät on sit ihanaa aikaa", miettii myös Tama-kissa

2 kommenttia:

 1. Pikkuisenko Tama-kissa näyttää nauttivan <3 Ihana imeä aurinkoa nahkaan.
  Voi sentään, aika kadehdittavia sun suunnitelmat. Mä en pysty tekemään mitään suunnitelmia. Kaveri soittaa, että kompostiin olis nyt menossa sitä ja tätä, tuutko hakeen. Mä haen ja yritän löytää jostain sen verran multaa, että saan rehut istutettua :-D Sit pitää aina kilauttaa kaverille, että voisko tulla tunnistamaan, mitä meillä mistäkin kolosta keväällä nousee :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just hyvä tommonen yllätyspuutarha! Itsekin lähettelin kavereille pitkin kesää kaikenlaisia kasvikuvia tunnistettaviksi ja sit möyrin pihalla nimilappuja laittelemassa milloin mihinkin. Kyllä ne muutaman vuoden jälkeen varmaan jo tunnistaa :D

   Poista