keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Metalliminejä: vaaka ja takkasetti


Tein tilaustyönä 1:18 mittakaavaan takkasetin jossa oli makkaratikku, hiilihanko ja lapio. Pientä päänvaivaa rakentaminen teetti, mutta lopputulos oli melkoisen lysti. Varret ovat ns. amisjengaa, eli neliölankaa joka on väännetty kierteelle. Seppäystäväni olivat hämillään että miten hiilihangon saa oikein aikaiseksi tuossa mittakaavassa kun tuonkokoista ei lähdetä ahjohitsaamaan. Otin kommentin kehuna ;)


Itselleni tein etukäteisjoululahjaksi pienen vaa'an. Lopputulos on ihan OK, joskin käyttämäni pronssilanka oli liian paksua (0,5 mm). En ole vielä saanut vetorautaa viriteltyä kiinni seinään että voisin vetää lankaa ohuemmaksi. Luulen, että tällaiseen vaakaan voisi käyttää 0,2 millistä lankaa niin ei näyttäisi ihan niin rouhealta. Kutsuttakoon tätä nyt vaikka prototyypiksi.


Mittakaava tälle vaakasetille on noin 1:12. Ja pitihän siihen saada punnuksetkin.

"Nyt hei Rutanen oikeesti!"
Viilailin näitä jämäpronssista jokusen tovin. Kelvannee nukkemaailmaan.

6 kommenttia:

 1. Ihaillen katselen minikokoisia aikaansaannoksiasi :)

  VastaaPoista
 2. Kuvateksti on just passeli: "Nyt hei Rutanen oikeesti!"
  Kukaan, toistan kukaan, ei pysty tekemään tuollaisia. Sulla täytyy olla joku velhon taikasauva, jolla sä aineellistat nuo suoraan sun päästä. Niin se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taikasauva tai sitten apina menee meiningillä "kokeillaan nyt tätä näin". Joskus voisi opetella tekemään paperille suunnitelmat etukäteen niin voisi säästyä monelta pieneltä kommervenkiltä kun tulee odottamattomia yllätyksiä tekovaiheessa vastaan.

   Poista
 3. Hienot. Minulla on tuo takkavälineey mutta eintelinettä. Onnistuisiko koko 1:12' kiirettä ei ole.

  VastaaPoista