perjantai 18. tammikuuta 2013

Kirjahyllyn aarteita

Just nyt ei ole mitään käsitöitä esiteltävänä koska tämä viikko on mennyt aika pitkälti päin peeveliä. Muutama hauska juotosharjoitus onnistui, muutoin työni ovat järjestään ottaneet aika pitkälti takapakkia.

Kurkataan siis kirjahyllyyni:

Joulupukki toi tämän aarteen hyllyyni, siitä hänelle suuret kiitokset.  Finno-Ugric Folk Art esittelee kattavasti, joskin pääosin mustavalkoisesti, suomensukuisten kansojen käsitöitä, koruja ja kansallispukuja.  Mielenkiintoinen opus sellaisesta kiinnostuneille.


 
Lark julkaisee 500-sarjaa, josta löytyy kaikenkattavia kuvaraportteja jos jonkinlaisista käsityötaidonnäytteistä. Kokoelmissani on villaesineitä ja nukkeja käsittelevät teokset, 500 Felt Objects sekä 500 Handmade Dolls. Näistä löytää jokaisella lukukerralla jotain uutta ja innostavaa.
Tämä etananukke oli tosi hauska. Tekijänä nimimerkki Dima, eli Dmitry P. Zhurylkyn


Käytännöllisistä kirjoista lempisarjani on tämä retroisa Uusi Ompelu- ja käsityökerho:n julkaisema sarja. Näitä löytää aina välillä kirpputoreilta, aiheita on laidasta laitaan. Tulee ihan lapsuus mieleen.


Ihanan aito ankka!
Hankin itselleni vuosi sitten joululahjaksi Norah Wauhgin kuuluisan Corsets and Crinolines -teoksen. Pehmytkantinenkin teos oli suhteellisen hintava (muistaakseni nelisenkymppiä), mutta historiasta kiinnostuneelle pukumaakarille tämä on todellakin aarre. Opuksessa on sekä aikalaisviitteitä, kertomuksia, kuvituksia sekä kaavoja alusasuista ja sen sellaisista aina 1600-luvulta 1900-luvulle saakka.
Joulupukki on aina muistanut minua onnistuneesti, kuten tällä Rene Lalique - Exeptional Jewellery 1890-1912 -teoksella. Tämä jugend-ajan korumestarin töitä käsittelevä kirja on ollut yli vuoden ajan luetuimpia teoksiani. Kirja käy läpi aikalaisten näkemyksiä, taidetta sekä tietysti koruja.  Erityisen kiinnostavia olivat teoksessa olevat korujen luonnokset.
Parin vuoden takaiselta Pariisin reissulta löysin jotain ihanaa! Louvren kirjakaupassa myytiin Gazette des autours de Marie-Antoinette -teosta. Kyseessä on näköispainos epäonniselle kuningattarelle aikanaan tehdystä kuvastosta josta hän on poiminut mieleisensä kankaat, värit ja pukumallit. Ihanaa tässä opuksessa myös on se, että kansi on päällystetty Marie-Antoinetten pukukankaan replikalla.

 

Kangaskuvat ovat skannattuja, mutta suhteellisen tarkkoja replikan tekemistä ajatellen.

Ihanat nuo pikkuriikkiset jalat!

Mitäs teillä luetaan?


2 kommenttia:

  1. Arvaas mitä - löysin hyllystäni juuri tuon Racz: n kirjan suomennettuna, painovuosi 1977!!! Siis aika kauan "lepäillyt". Täytyykin selailla......

    VastaaPoista