sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Joulunavaus Lammas- ja Vuohituotteiden markkinoilla

Muinaisteknikot ovat muutamanakin vuotena olleet mukana Turun lammas- ja vuohituotteiden markkinoilla. Tänä vuonna oli meidän vuoromme koota jengi kasaan ja lähteä pitämään työnäytöksiä.

Markkinat järjestetään joka syksy Vanhan Suurtorin Katedraalikoulun tiloissa, ja tänä vuonna sattui niin hyvä tuuri että Vanhan Suurtorin joulumarkkinat järjestettiin samaan aikaan joten kävijöitä riitti!

Tonttukoju Suurtorin puolella
Meidän osastomme sisustettiin viiden naisen voimin kaikenlaisilla käsitöillä: hatuilla, hanskoilla, nauhoilla, vilteillä, koriste-esineillä ja vaikka millä. Omat huopatyöni olivat lähinnä vain näytillä sillä niiden pitää vielä esiintyä näyttötutkintotilaisuudessa. Matot ja huovat tulevat varsinaiseen myyntiin vasta itsenäisyyspäivän jälkeen. Kiinnostuneita tosin oli runsain mitoin, mikä ennustaa hyvää tulevaisuutta käsityökauppiaalle.

Työnäytöksinä punoimme ja kudoimme erilaisia nyörejä, kehräsimme värttinällä sekä pehmitimme lampaannahkoja ja pässinpusseja.

Teeskentelemme lampaannahan pehmittämistä
Kaikki tällainen nauhanpunonta, nahkatyö ja muut muinaiskäsityöt tuntuvat itsestä täysin normaalilta kun elää itse kaiken muinaisuuden keskellä. Sitä tuppaa aina yllättymään iloisesti kun useaa ihmistä vilpittömästi kiinnostaa kaikki erikoinen tekeminen, kun eivät ne meille opetetut taidot ole ihan niin yleisiä nykymaailmassa.

Markkinoilla oli myös mahdollisuus osallistua käsityökilpailuun ja totta kai minä olin heti kärppänä kärjessä. Tämän vuoden teemana oli "Lämmintä talveksi" ja itse annoin raaditettavaksi aiemmin esittelemäni Katseenkestävät säärystimet. Kävi kuitenkin niin, että osallistujia oli harmillisen vähän joten ensimmäisiä palkintoja ei aikuisten sarjassa jaettu lainkaan. Sen sijaan minulle ja muutamalle muulle ojennettiin  kannustuspalkintona kunniakirja ja Pirtin kehräämön pehmeää kampalankaa. Raadin arvostelun voi ladata pdf-tiedostona täältä.

Eläköön! Osasin!

Kaiken tämän hyörinän keskellä ehdin kuitenkin valmistautua joulumieleen ja kierrellä markkinoilla maistelemassa ja haistelemassa kaikkea tosi ihanaa. Kuten valkosipulimanteleita:

Om nom... nom.

Kiitos kaikille järjestäjille, kojulla päivystäneille sekä kaikille kävijöille todella hauskasta viikonlopusta!

Sitten jatketaan näyttötutkinnon viimeistelyä...

2 kommenttia:

  1. Voi harmitus,kun en itse päässyt tapahtumaan! Mutta Suurtorin markkinoilla aion pistäytyä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti käymisen arvoinen tapahtuma, sekä Lammasmarkkinat että Suurtorin puoli. Lisäksi käsityöläiset kiittävät kun kannatte rahanne heidän kojuilleen :)

      Poista