maanantai 2. heinäkuuta 2012

Turun Keskiaikamarkkinat

"Markkinarauhaa, markkinarauhaa", kaikui Turun Vanhalla Suurtorilla jossa elettiin neljän päivän ajan 1400-lukua. Muinaistekniikan opiskelijat olivat kasanneet puistoon koko markkina-alueen suurimman teltan ja pitivät siellä työnäytöksiä pitkin viikonloppua. Siellä allekirjoittanutkin huovutti yleisön riemuksi.

Työnäyttelijät
Huovutusorja työssään (kuvan otti Räikkä)
Teltassa huovutettiin istuinalusia, tossuja ja hanskoja, kudottiin pystykangaspuilla kangasta sekä parkittiin ja pehmitettiin nahkoja (sekä lampaan- että lohennahkoja). Etenkin kalannahan parkitseminen oli yleisön mielestä todella kiinnostavaa ja meillehän juolahti siitä mieleen että ensi kesäksi voidaan tehdä kojulle kyltti: "Jätä meille koirasi parkkiin!".

Naapurissa paistui posso!

Värjärit osaavat hommansa

Räikkä lauloi juomalauluja sahtipalkalla.
Yleisöä riitti koko markkinoiden ajan eikä edes pieni sadekeli ei estänyt kaupankäyntiä. Markkinavieraita viihdyttivät sekä markkinanäyttelijät mysteerieläimineen että "house band", keskiaikayhtye Räikkä, hienoine Rabelais-tyylisine lauleloineen. Alla linkki surullisenkuuluisaan pyllynpyyhintälauluun:


Sunnuntain kauniissa auringonpaisteessa telttakin ehti kuivua paketointia varten. Onneksi saimme apuun markkinaorjia jotka auttoivat teltan kokoamisen ja purkamisen kanssa. Olisi siinä hennoilla neitokaisilla ollut melkoinen homma muutoin. Kiitos kaikille osallistujille!

Emäntä ohjeistaa orjiaan

2 kommenttia:

  1. Bongasinkin tutunnäköisen villahuovan, mutta juuri silloin ei ollut aikaa/ketään hollilla siinä teidän teltalla jolta kysyä :) Ah, pyllynpyyhintälaulu soi täällä ainakin päässä, Hämeen keskiaikaisten poppoo sai siitä yksityisesityksen ja oli kyllä aika mahtia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepjep, Räikkä on viljellyt kyseistä pyllynpyyhintälaulua melko reippaasti vähän kaikkialla :D. Vuoden korvamato on se!

      Poista