torstai 25. elokuuta 2016

Myyttiset eläinkorut

Taannoin kirjoittelin Pazyryk-kulttuurin prinsessasta joka oli inspiroinut peurariipuksen. Lähes samankaltaisia kuva-aiheita löytyy myös skyyttiläisestä mytologiasta: upeita myyttisiä eläimiä jotka kietoutuvat yhteen muodostaen siroja ja monimuotoisia kuva-aiheita.

Skyyttien kultakoru vuosisatojen takaa

Eläinaiheet ja etenkin hevosen kruununa olevat linnunpäät inspiroivat minua tekemään oman yksinkertaisen versioni skyyttikorusta. Luonnostelin koruvahasta pronssivalua varten spiraalikorun, mutta en ollut tyytyväinen lopputulokseen. Luonnos oli liian raskas ja kömpelö mikä tuli selkeästi ilmi vasta kun sain valmiin valukappaleen viimeistelyyn. Siispä takaisin vahatyökalujen ääreen. Toisella kertaa luonnos oli yli puolet ohuempi, kolmanneksen pienempi ja huomattavasti enemmän juuri sitä mitä olin hakenutkin! Valoin mallin hopeasta koska hopeavalussa sirot mallit onnistuvat helpommin ja tasaisemmin.

Pronssiluonnos ja hopeaversio
Riipus on sekä primitiivinen että moderni. Myyttinen ja hyvin abstrakti. Animistinen ja animalistinen. Mitä näitä nyt on. Nätti siitä kumminkin tuli, kannatti taas hinkuttaa, testata ja kehittyä korumaakarina.

Siinä he ovat; Flamingot jonossa! 

6 kommenttia:

 1. Totta, se on äärettömän kaunis - myyttinen ja ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että tykkäät, taidan jatkaa tällä eläinlinjalla vielä tovin.

   Poista
 2. Kyllä kannatti hinkuttaa! Hyvin voimakas koru.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kiitos. Ei ole kukaan aiemmin kehunut voimakkaaksi :D

   Poista
 3. Kerrassaan upea. Tuostahan löytää vaikka mitä, auringon, luonnon kiertokulkuineen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitoksia! Minusta on tosi hauskaa että ihmiset löytävät tästä sellaisia merkityksiä mitä tekijä ei ole osannut edes kuvitella.

   Poista