tiistai 23. elokuuta 2011

Valmista tulee

Harjoitustyö on aina harjoitustyö eikä sikäli ole parasta tuotantoani, mutta ensimmäisten viikkojen tarkoitus on tutustuttaa tekijä työvälineisiin ja työstömateriaaleihin. Tässä on tutustuttu puukon ja kirveen teroittamiseen, puunkaatoon, karsimiseen, kuorimiseen sahaamiseen ja halkomiseen, vuolemiseen, kovertamiseen, hiomiseen, öljyämiseen ja puleeraamiseen.


"Lusikka" eli tanakka tököttikauha.


Lusikka siitä oli vissiin tarkoitus tulla, mutta lopputulos näyttää aika tukevalta kauhalta. Puolustuksekseni sanottakoon että satuin saamaan melko oksaisen kalikan joten vuoleminen oli paikoin melko raskasta, ja ikävin oksankohta sattui juuri keskelle kauhan pesää. Epäilen, että kauha taitaa päätyä työvälineeksi koivutisleen eli tökötin tekemiseen.

Viikonloppuna kokoon kursimani essu pääsi saman tien käyttöön ja voin todeta sen erinomaisen toimivaksi joskin hippasen liian lämpimäksi näihin elohelteisiin. Rumahan se on, mutta tarkoitus ennen tyyliä! Voin lämpimästi myös suositella viiltosuojahanskoja vasta teroitettujen puukkojen kanssa touhuamiseen.

Kipene porailee seuraavaa projektiaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti