tiistai 3. marraskuuta 2015

Hopeapanta


Otin inspiraation tähän koruun vanhoista kamee-koruista. Silmääni viehättävät korut ja nauhat jotka kiertävät aivan kaulan liki. Samankaltaista ideaa oli myös empire-kuvauksissa käyttämässäni sinisessä lasiriipuksessa silkkinauhoineen. Jotain siroa ja tyttömäistä.


Kuvan otti VP Kokkonen

Nahkanauha on kasviparkittua ja värjättyä jämäpalaa mikä jäi yli vuosia sitten tekemästäni vyöstä (siis kierrätettyä ja sillä tavoin eettisempää). Solki ja muut metalliosat ovat hopeaa (jämäpurkista, nämäkin kukkaroystävällisesti kierrätettyä!).

Tämä pikkukoru on siroudestaan huolimatta valmistustavoiltaan aika monipuolinen

Solki on sahattu 1 mm levystä, sen pinta on punsseloitu epätasaiseksi. Soljen kieli on 0,8 mm hopealankaa, taottu ja viilattu muotoonsa. Niititkin piti tehdä itse, ensin lyömällä hopealevystä pyörylät ja sitten juottamalla niihin tapit. Jotka tietysti tarvitsivat vastakappaleet joihin tuli porata niittien mentävät reiät. Sitten vielä rutosti viilausta, hinkutusta ja kiillotusta, nahkaliimaa unohtamatta.

Ei oo helppoo olla hopeaseppä, ei.

4 kommenttia:

  1. Ei selpolla hyvää saakkaan :D ja toi on kyl hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii, no kyl mäki ihan siitä tykkäsin, kunhan napisen vaan napisemisen ilosta :3

      Poista
  2. Eihän sitä omaa kaulavyötään niin arvostais, jos sen liian helposti tekis. Ny se on Jotain Hienoa - niinkuin oikeasti onkin.

    VastaaPoista