sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Lemmenlantit

Haluaisin esitellä lyhennelmän toisiksi viimeisestä näyttötutkintotyöstäni ja tulevasta tuoteperheestäni. Pienimuotoinen k-18 -varoitus lienee paikallaan, toisin sanoen: äiti, älä lue tätä ;)!

Lemmenlantit, eli spintriat (lat.)


 

Inspiraationa roomalaiset bordellikolikot

Lemmenlantti muotoutui Lontoon Thamesista pari vuotta sitten löytyneen eroottisen kolikon inspiroimana. Lontoon museon asiantuntijat arvelivat kolikon olleen 100-200-luvun Britannian bordelleissa käytetty maksuväline eli spintria.

Kuva: http://www.museumoflondon.org.uk/Corporate/Press-media/Press-releases/Brothel+token.htm

Nämä seksuaaliakteja kuvaavat lantit palvelivat sekä asiakkaita että prostituoituina työskenteleviä orjia. Matkaajat ja muualta tuodut orjat eivät välttämättä taitaneet kieltä, ja kuvalla varustetut lantit kertoivat selkeästi mitä kyseisellä kolikolla saa hankittua. Eräs syy spintrioiden käyttöön rahan sijasta oli roomalaishistorioitsija Suetoniuksen mukaan se, että keisarin kuvalla varustetun kolikon vieminen yleiseen käymälään tai porttolaan saatettiin ääritapauksessa tulkita maanpetturuudeksi josta rangaistuksena on kuolemantuomio.Täyttä varmuutta spintrioiden tarkoituksesta ei ole, ne ovat voineet olla esimerkiksi vain pelimerkkejä. Niitä uskotaan käytetyn lähinnä ensimmäisellä vuosisadalla j.a.a.. (Lähde: Wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Spintria)


Minusta spintrian idea oli hauska. Se oli sopivan pikkutuhma myyntituotteeksi  ja kuitenkin hieman erilainen kuin monet muut aikuisille suunnatut tuotteet. Spintrialla oli selkeä tarkoitus, mutta mielleyhtymä prostituutioon on nykyihmisestä kovin ikävä. Lähdin soveltamaan tuotetta nykyihmiselle soveliaampaan suuntaan ja kehitin spintriasta Lemmenlantin jolla voi ostaa avio-onnea omalta armaaltaan. Tällainen säädyllisemmäksi kesytetty spintria sai heti melkoisen suosion omassa koeyleisössäni.Lemmenlantit ovat hieman esikuvaansa isompia.

Tänään lemmenlantteja on seitsemää eri mallia, sekä yksi- että kaksipuoleisia versioita. Seassa on myös yksi vähemmistöille suunnattu lantti.

Rakkautta kaikille!


Lantteja tehdessä (ja myydessä) tulee ehdottomasti pitää mieli avoinna ja pilke silmäkulmassa. Monia ihmisiä kiinnostaa lantin historiallinen pohja ja sen soveltaminen nykypäivään. Tuotteet sopivat erinomaisesti häälahjoiksi, polttarimuistoiksi, vuosipäivälahjoiksi tai omaksi iloksi.

Lantit myydään käyttöohjeen keralla pienessä nahkapussukassa. Lemmenlanttien tämänhetkinen myyntihinta on 20 € per lantti, suunnitelmana on vielä koota jonkinlainen edustava setti, esim. neljän lantin paketti johonkin mukavaan yhteishintaan. Tuotekehitys jatkuu edelleen, ja jatkossa voi olla mahdollista tilata jopa omalla toivekuvalla varustettu lantti.

Lemmenlantit - käypää valuutta

Koska olen suhteellisen pihi ja pidän vaihtokaupoista olen tehnyt kouluaikanani hyvinkin paljon kauppaa näillä lanteillani. Kun tavara vaihtuu tavaraan kaikki kokevat voittaneensa kaupanteossa!

Olen saanut ostettua lanteilla mm. hopeiset korvakorut, pronssirannerenkaan, käsin parkitun häränhäntänahan, sormuspinnan, käsinparkitun käärmeennahan sekä vinon pinon taidekirjallisuutta.

Työlki ellää, mut kauppa se on mikä kannattaa! 

7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Jos joskus tulee tarvis niin meiltähän näitä saa.

   Poista
 2. Hahaa! :D
  Sulle on haaste mun blogissa! http://kissapiianoma.blogspot.fi/2013/06/mut-on-haastettu.html

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Ei tietenkään. Vanhan sanonnan mukaan pakollista on vain verot ja kuolema. Mutta voihan sitä vähän lystiä pitää niitä odotellessa :)

   Poista