sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Pukupäivitys

Lauluryhmä Äimän Käet täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Juhlakonsertti esitetään Turun kirjakahvilassa Kansanrunoklubin yhteydessä 12.12.2012  klo 19.00. Sen kunniaksi valmistui tällainen feresi-mallinen kuoropuku.

Edestä
Puku mukailee kevyesti karjalaista feresiä. Käytännössä asu on peruspuuvillainen henkselimekko jonka suorat etu- ja takakaitaleet on laskostettu sekä rintojen päältä että takaa vyötäröltä. Alla oleva paita on yksinkertainen, polvipituinen raglan-hihainen puuvillapaita. Vyöksi valikoitui varastosta löytynyt ohut mintunvihreä lautanauha ja solkena keväällä hopeoimani vintage-koru. Mitään muita koristeluja puvussa ei ole.

Ja takaa
Olemme jo vuosia puhuneet kuoropukujen tekemisestä, kankaatkin on hankittu jo pari kolme vuotta sitten mutta vasta nyt sain aikaiseksi ommella ensimmäisen koskaan valmistuneen Äimän Käet-kuoropuvun. Ensemble ei ole täysin valmis sillä tästä puuttuu vielä kaunis esiliina (kuvausrekvisiittana pellavainen keskiaikaessuni), hartiahuivi sekä asiaankuuluva Äimän Käki-pronssisolki. Mutta hätäkös tässä, johan sitä on vuosikymmenen ajan laulettu ihan tavallisissakin vaatteissa. Ei pieni viivytys viimeistelyssä enää haittaa.

Jalkojen lämmikkeeksi puolestaan valmistuivat nämä katseenkestävät säärystimet..

Lämmintä ylle
Nyt on vaatetta arkeen ja juhlaan.

2 kommenttia:

  1. No nyt kelpaa kuoroilla juhlavuoden kunniaks!

    Voi että on ihanat säärystime! Pitääpi ehkä joskus värkkäillä saman henkiset itsekin. ^__^

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuo ihan selkeä feresi on. Sen rajat kun ovat aika väljät. Tuo paita on hieno!!! Jos vaikka julkaisisit pdf-kaavat? :)

    VastaaPoista