perjantai 6. heinäkuuta 2012

Pukumaakari vaikka henki lähtisi

Taannoisella tekstiilikurssilla otin ja piirsin itselleni sopivat kaavat eräästä 1400-lukulaisesta naisenvaatteesta (Herjolfsnes-mekkona tunnettu). Kaavaopasta myy mm. Black Clothing Hiiden.

Parin sovitusversion jälkeen sain mekon jotakuinkin istumaan päälleni:

Mansikkatuuttivärit koeversiossa!
Tykkään näistä tyköistuvista puvuista kun olen vielä sen verran pienikokoinen että menen "neitosesta" näissä elävöitystapahtumissa. Mutta ah, ja voi! Vielä se taidon puute iskee sieltä puskan takaa vaikka kuinka luulee osaavansa. Puuvillalakanasta tehdyt kaavat istuivat kyllä, mutta annas kun leikkasin samat kaavat villakankaasta ja osittain vielä täysvinoon:

No vielä äskenhän nämä olivat samanpituisia...
Tarkistin kaavat vielä kertaalleen ja kyllä ne lakanakaavat täsmäsivät. Mutta villakangas oli tosiaan erilaista mihin olen tottunut eikä käyttäytynyt ollenkaan toivotulla tavalla. No sitkeä sissihän ei tästä vielä lannistu vaan pistää paketin kasaan kun on sen kerran aloittanutkin!

Onpahan kasvunvaraa! Ja pöljä ilme.
Päätin, että mekko on nyt valmis enkä todellakaan lähde purkamaan huolella tikattuja saumoja vaikka onkin pari kolme kokoa liian iso. Pituudesta tämän saa sopimaan ja ohut villakangas laskeutuu sen verran nätisti että vyön kanssa tämä on ihan käyttökelpoinen kokonaisuus. Ja todella lämmin!

2 kommenttia:

 1. Ihan hyvä siitä tuli, todellakin vyön kanssa menee ihan hienosti! :D

  Mä olisin ihan innoissani tuollaisesta mansikkatuutin värisestä mekosta. :P Mullakin käy aina jotain kämmejä aina kun ompelee, ilman koulutusta joutuu aina pähkäilemään, että miten mikäkin menee ja sitten tehdessä asut aina hieman muokkautuu, mutta yleensä onnistuu ihan hienosti: ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta! Itsekin tykkäsin siitä mansikkatuutista mutta sen jouduin purkamaan osiin että sain kaavat. Voisihan sen vielä kertaalleen kasata :D

   Poista