maanantai 25. kesäkuuta 2012

Keskikesän kunniaksi


Juhannus meni mökkimaisemissa värjäyspatojen äärellä. En tykännyt pystykangaspuissa kutomani huivin pliisusta väristä vaan pudotin koko roskan krappiväripataan. Tuli paljon nätimpi ja "omemman" värinen. Pronssikuviotkin säilyivät kauniin kiiltävinä. Väriä ihaillessa tuli mieleen että voisin ihan hyvin värjätä uudestaan vielä keskeneräisen Kaarinan muinaispukuni. Se on nimenomaan kudottu noista pliisuista merenvihreistä ja harmaista väreistä jotka eivät sovi minulle lainkaan. Jos krappivärinä on näin makea oranssi niin toteutan tämän vielä lähivuosina.

Kuivumassa saunan ikkunan alla

Kesän väri: musta, vihreä ja ruskea. Aksentteina pronssi.
Värjäsin krappijuurella huivin lisäksi vielä ja yhden jälkiväripadan (nuo kaksi vyyhtiä tuossa uimapuvun ja huivin vieressä).

Arvatkaa lempivärini


Kokeilin kokenilliakin. Se väri ei pelkästään lupaile vaan myös toimittaa! Oikealla roikkuu ensimmäinen väri, vasemmalla kaksi jälkiväripadassa ollutta vyyhtiä (samassa padassa, väriero johtuu eri lankalaaduista). Samasta erästä saisi vielä kolmannenkin värin mutta tässä vaiheessa lanka loppui kesken. Kokenillihan tulee kuoriaisista ja samaa väriä käytetään mm. limonadeissa. Kuoriaisjuoma on tosi påp!

Hot mama! Keitos haisi tosi pahalle.
Seuraavaksi luvassa luontoihmeitä. Lähimökillä pesinyt telkkä oli pyöräyttänyt viisi pientä karvapeppuista poikasta jotka piipittivät rantakaislikossa koko juhannuksen. Suloisia palleroita.

Poikue päivälenkillä
Tälläkin reissulla oli onni ötökkärintamalla myötä: pääsimme koko perheen voimin todistamaan vaskikorennon (Cordulia aenea) kuoriutumista ja ensilentoa.

Vaskikorento valmistautuu lähtöön
 

Siinä se surrasi istuinpenkin päällä ja kuivatteli propeleitaan. Oli hienoa seurata sen ensiaskeleita ja siipien varoivaista räpyttelyä. Juuri satuin saamaan nauhalle kuinka se otti muutaman pikaisen askeleen ja pyrähti lentoon kuin kiitoradalla konsanaan. Kuoriutuneen vaskikorennon elinikä on vain pari kuukautta jona aikana sen on löydettävä puoliso ja lisäännyttävä, tosin sitä ennen se on ehtinyt käydä läpi toukka- ja kuoriaisvaiheen. Kuoriutuessaan tuollaisen korennon ikä on jo likempänä kolmea vuotta.

Oli hieno juhannus, kun sen sai viettää kauniissa järvimaisemissa grilliruokia syöden ja Diabloa pelaten.

Kultimussukka näyttää esimerkkiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti