sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Suutariksi ryhtyi hän

Tein itselleni muinaiskengät, ja vielä sellaiset mitä ei tarvitse erikseen ommella. Testasin näitä viikonloppuna Rikalanmäen muinaismarkkinoilla ihanassa auringonpaisteessa. Auttelin samalla kavereiden kojuilla ja nautin hyvästä seurasta.

Kurpposet aidossa muinaismaisemassa
Nämä ovat yllättävän mukavat jalassa. Kantapään kiinnityskohta hieman hiertää mutta ensikäytössä olevilta kengiltä ei voine muuta odottaakaan. Miinuksena mainittakoon että kurpposet keräävät hienoa hiekkaa ja pölyä sisäänsä. Lisäksi sora- ja asfalttipinnat syövät kengänpohjaa aika tavalla, joten voi olla että tarvitsen uudet kengät tai paksummat pohjanahat jo ensi vuodeksi, myös patiinit olisivat kestävämpi vaihtoehto.

 Kengät on leikattu pari milliä paksusta teollisesti parkitusta nahasta ja värjätty Narvi-nahkaväreillä (sävynä "Tan"). Kokeneemmat tahot kertovat, että näitä kuuluisi oikeastaan käyttää huovutettujen sisätohveleiden kanssa, mutta koeajo meni nyt näin pelkiltään.

Ohje löytyi kokonaisuudessaan Instructables-sivustolta. Heille iso kiitos siitä.

2 kommenttia:

 1. Mahtipopot :D

  Noistahan vois sit vähän muunnella ja tehdä parannuksia. Olis kiva tälleen kesällä semmoset ns. paljasjalkakengät.
  Valmiit sellaiset on kovin kalliita, mutta omatekoiset nahkaslärbät ajais saman asian. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kiitoksia!

   Ajattelinkin että näitä voisi ehkä päivittää ihan suutarilla (liimauttaisi kumipohjat) mutta sitten tämä harrastajien autenttisuusaspekti kärsisi. Kokeilen nyt näillä "luomuversioilla" ja mietin oikopolkuja jos jalkapohjiin alkaa sattua liiaksi :D

   Arvioin että kenkäparin hinnaksi tulee noin 12 euroa kun materiaalina oli ostonahka. Aika edullinen kokeilu!

   Poista