perjantai 2. maaliskuuta 2012

Lampolassa taas

Mitä tekee kunnon oppilas silloin kun pitäisi olla sairaslomalla kipeiden ranteiden takia? No käy koulua ja tekee hommia silti. Kevennetysti tosin ja vain parisen tuntia kerrallaan, mutta silti. Ranteet alkavat olla jo melko hyvässä kuosissa mutta tilaisuuden tullen pidän mieluusti vapaapäiviä. Perjantait on merkitty tässä jaksossa lähiopetuksettomiksi päiviksi joten ajattelin huilata käsiäni vielä yhden pitkän viikonlopun verran.

Sitten, ollessani maidonhakureissulla Kuralassa, pyydettiin auttelemaan lampaan keritsemisessä. Mikäs siinä, toteaa meikäläinen ja vetää navettavaatteet niskaan. Se siitä huilimisesta.

Tekijänä kaksi amatööriä ja yksi Kuralan karjapiika. Emäntä itse auttoi alkuun ja lähti sitten lypsylle. Ensiksi piti saada lammas asettumaan.

No oles ny siinä!
Tämä kaveri kerittiin ensimmäistä kertaa joten se tuppasi vähän vikuroimaan. Oli siinä takkujakin mutta kerintäkoneella niistäkin pääsi varovasti läpi.

Eläin pysyi paremmin paikoillaan kun
 sen puristi jalkojen väliin. Jii-haw!

Teränvaihtohetki, lammaskin pääsi tauolle
Valmis ja vilpoinen lammas
Emäntä itse trimmasi lampaan vatsapuolen, kun ei sitä uskallettu tiineyden vuoksi kellistää. Ihan hyvin tuo ensikertalaiselta meni. Seuraava lammas keritäänkin sitten hieman nopeampaan tahtiin, tähän meni melkein kaksi tuntia. Kiitos lampaalle kärsivällisyydestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti