tiistai 25. syyskuuta 2012

Remonttipäivitys

Kämpässä oli kiva vaatehuone!
Tästä en olekaan aiemmin blogannut, mutta käsityöläisyyttähän remonttikin on! Ostimme vuonna 2008 pikkuisen ullakkokämpän Turusta. Asunto oli hyvässä peruskunnossa mutta keittiö ja kattopaneelit olivat karseita ja lasikuitutapetit eivät sopineet makuumme joten teimme yhdessä ystävien avulla ison remontin huoneistoon. Suuret kiitokset Essille, Solmulle, Johannekselle, Ruipalle, toiselle Johannekselle, Nekolle, Amille, Markukselle ynnä kaikille muille ketkä olen aikojen saatossa saanut huijattua raksalle!  Nyt asunto on myyty ja aiomme suunnata kohti seuraavaa, suurempaa kotia joten on sopiva kohta esitellä tämä wanha koti!


Ystävät auttoivat lasikuitutapetin tuhoamisessa
Taisimme aloittaa purkuhommat saman tien avaimet saatuamme. Keittön pahvipaneelit lähtivät irti nykäisemällä!

Sittemmin keittiö purettiin kokonaan kaapistoja ja seinälaattoja myöten. Hormin kohta tasoitettiin levyillä ja kaikki hormiputket ja sähköt uusittiin.
Kasarikaapit veks!

Leidit pitää hauskaa!
Ankean näköinen köökki
Tosi ankean näköinen köökki!
Myös olohuoneen puolella riitti hommia. Kulahtaneet kattopaneelit saivat kyytiä ja tapettien alta paljastunut laastipinta tasoitettiin, maalattiin, tasoitettiin, hiottiin ja maalattiin vielä pariin kertaan ennen tapetointia. Se oli pölyistä hommaa se.

Isäntä esittelee remonttimuotia vuodelta -08
OH:n katto oli naulattu aika tiiviisti, näitä poisteltiin tovi.
Aikaa vievien pohjatöiden jälkeen alkoi rakentaminen. Piti päättää sokkelin koko, tapetin malli, seinien väri, kynnysten korkeus ynnä kaikki muut sellaiset pikkuasiat joihin allekirjoittanut ei ollut koskaan aikaisemmin perehtynyt. Mutta antoisaa se oli.

Keittiöön hankittiin vihertävää graniittia ja spektroliittia seinälaatoiksi. Työtasot ovat mahonkia. Kuparivetimet hankittiin korostamaan esille jääneitä vesiputkia. Hanat ja allas uusittiin, seinät maalattiin ja kaapistot uudistettiin kokonaan. Keittiöön asennettiin tiskikone ja uusi hella sekä liesituuletin, jääkaappi vaihtoi paikkaa ikkunan edestä jotta altaan viereen saataisiin laskutilaa. Kaikki sisäikkunat maalattiin ja kitattiin uudestaan.

Tässä pestään seinästä laastia ennen saumoitusta
Keittiön toisella seinällä olevaan syvennykseen rakennettiin upotettu vaatekaappi. Piilotimme vatekaapin taakse salaoven tuohon ensimmäisessä kuvassa näkyvään vaatehuoneeseen josta tuli sittemmin makuuhuone. Pieni tila vaatii omalaatuisia ratkaisuja, ja tämä oli erittäin toimiva ratkaisu näihin tiloihin.

Valmis vaatekaapin runko.
Keittiö alkaa muotoutua!
Kämppää rakennettiin useampi kuukausi vaikka ajatuksena alun perin oli että muutama viikko ja pintaremontti. Nälkä kasvoi syödessä mutta lopputulos oli niin makea että voin sanoa sen olleen vaivan arvoista. Tsekatkaapa näitä ennen-jälkeen kuvia:

Olohuone

Katto on valkovahattua kuusipaneelia. Seinät tapetoitu Sanduddin laadukkailla Isoäidin aikaan -sarjan tapeteilla.

Pitkä seinä maalattiin screenimaalilla ja sitä käytettiinkin pitkään videotykin taustana.Verhot ovat Vallilan mallistosta ja voin suositella kissatalouteen sillä ne eivät repeä ihan ensimmäisestä kynsäisystä.

Keittiö

Myös keittiön katot ovat kuusipaneelia. Runko hankittiin IKEAsta. Horminkohta maalattiin liitutaulumaalilla.



 Seinät tasoitettiin ja maalattiin hennon harmaalla sävyllä kontrastiksi mustille kaapinoville.


Makuualkovi

Teimme vaatehuoneesta makuuhuoneen rakentamalla oviaukon eteen liukuovilla varustetun vaatekaapin. Itse alkoviin ei tehty mitään remonttia vaikka suunnitelmissa kyllä oli maalaaminen.
 


Eteinen

Eteisen katto vaihtui myös. Sähkömittarin ympärille rakennettiin pieni kaappi ja pitkä seinä tapetoitiin näyttävällä hopeatapetilla "Wau"-efektin saamiseksi. Eteisen lämpöpatteri maalattiin myös hopeiseksi tapettia mukaillen. Ruma naulakko vaihtui kaareviin koukkuihin.




Asunnon "Jälkeen"-valokuvat on ottanut ystäväni, ammattivalokuvaaja Ami Koiranen. Suuret kiitokset myös hänelle. 

Asunnosta tuli juuri meidän näköisemme ja olemme viihtyneet tässä erinomaisesti, mutta itse maltan tuskin odottaa jo seuraavaa sisustusprojektia, varsinkin kun nyt osaan käyttää vannesahaa, nauhahiomakonetta, pistosahaa ynnä muita tarpeellisia härveleitä.